Vauvavuosi.fi on perhemedia, jonka missiona on nostaa esille kiinnostavimmat puheenaiheet vauvaperheille ja perheenlisäystä odottaville. Aidot tarinat, asiantuntemus raskausajasta, vauvanhoidosta ja vanhemmuudesta, ja erilaiset vanhemmuuden ilmiöt ja trendit ovat keskiössä.

Mediana Vauvavuosi.fi pyrkii olemaan rento ja rohkea keskustelun aloittaja. Aitous, suvaitsevaisuus ja kannustavuus kuuluvat Vauvavuosi.fi:n arvoihin. Tavoitteena on kehittää jatkuvasti sivustoa ja sen somekanavia.

Sosiaalisessa mediassa Vauvavuosi.fi keskittyy Instagramiin, jossa medialla on jo yli 1100 seuraajaa. Kasvu on nopeaa, ja Vauvavuosi.fi:n päivitysten kattavuus on Instagramissa parhaimmillaan noin 10 000 viikossa (12/2018).

Sivusto tavoittaa parhaimmillaan lähemmäs 13 000 uniikkia kävijää kuussa (4/2018). Merkittävä osa lukijoista jakaa sisällöt sosiaaliseen mediaan tekstin lopussa olevan ”Jaa Facebookissa” -painikkeen kautta. On tavallista, että artikkeleilla on satoja Facebook-jakoja.

Yhteistyötä Vauvavuosi.fi on tehnyt esimerkiksi Linnanmäen, Newbien, Ipanaisen ja Bebeliinin kanssa.

Vaikka Vauvavuosi.fi on mediana vielä uusi, on esimerkiksi MTV löytänyt sivustolta uutisaiheen mtvuutiset.fi-sivustolleen. Uutinen käsitteli Facebookin kirpputoriryhmissä yleistyvää ilmiötä, jossa vanhemmat myyvät Aasiasta tilaamaansa tavaraa voittoa tavoitellen eteenpäin. MTV:n artikkelissa kerrottiin, että ilmiöstä uutisoi ensimmäisenä Vauvavuosi.fi.

Unelma omasta perhemediasta toteutui

Olen suuressa radiotalossa työskentelevä toimittaja, Senni Loikala, ja perustin Vauvavuosi.fi:n ollessani vanhempainvapaalla. Raskausaikana ahmin tietoa ja uutisia raskauteen ja vauva-arkeen liittyen. Huomasin, että Suomen suurimmat perhemediat tekevät sisältöjä vauvaperheiden lisäksi myös kaikenikäisten lasten vanhemmille. Kaipasin pelkästään perheenlisäystä odottaville perheille ja tuoreille vanhemmille suunnattua laadukasta sisältökeidasta ja kohtaamispaikkaa, ja koska uskoin Vauvavuosi.fi:n ilahduttavan myös muita samassa elämäntilanteessa olevia, toteutin unelmani oman perhemedian perustamisesta.

Tahdotko antaa palautetta? Kiinnostaako yhteistyö Vauvavuosi.fi:n kanssa? Ota yhteyttä toimitus@vauvavuosi.fi!