Linnanmäellä vauvan kanssa – parhaat vinkit sujuvaan huvipuistopäivään

Miten kovimman tungoksen pystyy välttämään? Mitkä ovat Linnanmäen lapsiystävällisimmät ravintolat? Saako huvipuistolaitteiden kyydissä imettää? Keräsin hyödyllisiä vinkkejä Linnanmäelle lähteville vauvaperheille.

Yhteistyö Linnanmäen kanssa. Huvittelemalla hyvää lastensuojelutyölle.

Opiskeluaikoinani olin kolmena kesänä töissä Linnanmäellä. Pesti huvipuistossa tuntui parhaalta työltä ikinä, ja minulla on paljon hauskoja muistoja noilta ajoilta. Sittemmin olen palannut Linnanmäelle joka kesä asiakkaana, ja nyt nostalgiset visiitit saavat uuden ulottuvuuden, kun minusta on tullut äiti.

Vierailin Linnanmäellä äitikavereideni kanssa jo alkukesästä. Sain idean kerätä hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla vauvaperheiden huvipuistopäivästä tulee entistä sujuvampi.

Vinkit perustuvat Linnanmäen markkinointiviestintäjohtaja Rilla Engblomin haastatteluun ja omiin havaintoihini vauvani kanssa viettämästäni kahdesta huvipuistopäivästä. Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä Linnanmäelle lähteville vauvaperheille!

Kuinka välttää kovimmat ruuhkat?

– Jos haluaa liikkua vauvan kanssa huvipuistossa ilman ruuhkaa, saada nopeasti palvelua ja päästä laitteisiin sujuvasti, suosittelen tulemaan Linnanmäelle ennen juhannusta tai elokuun puolivälin jälkeen, Rilla Engblom toteaa.

Linnanmäki on avoinna 21. lokakuuta asti. Eniten väkeä virtaa juhannuksen jälkeen ja kovin suosio jatkuu koulujen alkuun asti. Lokakuussa järjestetään Valokarnevaali, jonka aikana ruuhkaa voi ajoittain olla.

Monet vauvaperheet suuntaavat huvipuistoon vilkkaimpana kesäsesonkina väenpaljoudesta huolimatta. Jos tahdot välttää kovimman tungoksen, vilkaise sääennuste, kun suunnittelet huvipuistopäivää.

– Jos on puolipilvinen tai aurinkoinen päivä, huvipuistossa on usein paljon väkeä. Ihan kuumimpina hellepäivinä asiakkaita voi olla vähemmän, sillä ihmiset välttelevät tekemistä ja menevät mieluummin vaikka rannalle.

–  Jos on luvattu edes pientä sateen uhkaa tai vaihtelevaa säätä, huvipuistossa on usein väljempää.

ÄIDIN HUOMIO: Linnanmäki on paikoin meluisa ympäristö vauvan päiväunille. Suhteellisen rauhallinen paikka tirsoille löytyy esimerkiksi Hiphop-laitteen läheltä, jossa on mukavia löhöilypenkkejä ja hieno näköala Kallion suuntaan. Jotkut varustautuvat päivään vauvojen kuulosuojaimilla.

Tämä8
Vanhemmat voivat levätä penkeillä samalla, kun vauva nukkuu vaunuissa tai rattaissa.

Mistä löytyvät lastenhoitohuoneet? 

Linnanmäellä on kaksi lastenhoitohuonetta, joista toinen sijaitsee pääporttien tuntumassa ja toinen Tulireki-laitteen lähellä toisella puolella huvipuistoa. Hoitohuoneissa on hoitotasoja, pesuallas, pottia, mikroaaltouuni, imetyspiste ja vessa.

– Hoitohuoneet siivotaan päivittäin ennen huvipuiston aukeamista. Päivän aikana siistijät huolehtivat, että hoitohuoneissa on kaikki hyvin, kertoo Rilla Engblom.

ÄIDIN HUOMIO: Hoitohuoneessa oli mukavan rauhallista, tosin vilkkain sesonki ei ollut alkanut. Imetyspisteessä on keinutuoli, jonka eteen voi vetää verhon. Pisteeseen pääsee yksi äiti vauvansa kanssa kerrallaan.

Vinkkejä sujuvaan liikkumiseen huvipuistossa?

Saapuessasi huvipuistoon, nappaa pääportilta mukaasi esteettömyyskartta. Siihen on merkitty reitit, joita pitkin pääset kulkemaan Linnanmäellä sujuvasti lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa.

Enää vaunujen ja rattaiden kanssa liikkuvien ei tarvitse hikoilla päästäkseen Vuoristoradan edustalle. Voit käyttää siirtymiseen uutta hissiä, joka on Herkkulinnassa keskellä huvipuistoa.

Bongattu! Linnanmäki vuokraa kolikoilla toimivia lastenrattaita.

Tämä_1
Lastenrattaat ovat lähellä Linnanmäen molempia sisääntuloportteja.

Mitkä ravintolat sopivat erityisesti vauvaperheille?

Kun nälkä iskee kesken huvipuistopäivän, suosittelee Rilla Engblom vauvaperheitä suuntaamaan esimerkiksi Sea Lifen lähelle Cafe Carccilaan, jonka tilat ovat suuret ja avarat. Myynnissä on makeita ja suolaisia kahvilatuotteita ja nopea lounas. Kahvilassa on myös syöttötuoleja.

Toiseksi erityisesti vauvaperheille sopivaksi vaihtoehdoksi Engblom nostaa Lihapullabaarin, joka on avattu Kahvikuppikarusellin lähelle.

– Lihapullabaari on rauhallinen ravintola, jota suosittelen erityisesti vauvaperheille. Siellä on yleensä aina tilaa ja riittävästi syöttötuoleja. Tarjolla on lapsille sopivaa ruokaa.

Syöttötuoleja löytyy myös Lintsiburgerista ja Herkkulinnasta.

Tämä5
Cafe Carccila on avoinna vuoden ympäri.
Tämä3
Lihapullabaarissa on myös vapaassa käytössä oleva mikroaaltouuni, jolla voi lämmittää lasten ruoat.

Mihin laitteisiin pääsee vauvan kanssa?

Alle satasenttiset lapset pääsevät maksutta aikuisen seurassa Panoraamaan, Rumpukaruselliin ja Vankkuripyörään. Muksupuksu ja Pienoiskaruselli ovat ilmaisia perheen pienimmille, mutta niiden kyytiin aikuinen ei pääse.

Karuselli, Rekkaralli, Hepparata ja Maisemajuna ovat maksullisia laitteita, jotka sopivat myös vauvoille huoltajan seurassa. Aikuinen ja alle satasenttinen lapsi pääsevät laitteisiin, kunhan jommallakummalla on laitelippu tai ranneke.

– Monet lapset tykkäävät autoilla ajamisesta, ja Linnanmäen autoilulaitteet ovat olleet erityisen suosittuja kautta aikojen. Rekkaralli ja Pienoiskaruselli kuuluvat suosituimpiin pikkulasten laitteisiin. Myös Hepparata on todella suosittu.

ÄIDIN HUOMIO: Kävin vauvani kanssa Karusellissa, Rumpukarusellissa ja Rekkarallissa, joista viimeksi mainittuun hän ihastui täysillä. Onneksi kukaan ei kysynyt ajokorttia, sillä minulla ei sellaista ole!

Rekkaralli
Lapseni tarttui heti rekan rattiin kuin vanha tekijä.

Panoraama oli suljettu tuulisen sään vuoksi. Muksupuksuun tai Pienoiskaruselliin en tohtinut kymmenkuistani päästää yksin, sillä laitteen ollessa liikkeessä olisi pepun hyvä pysyä istuimessa. Ehkä vuoden päästä sitten.

Saako huvipuistolaitteiden kyydissä imettää? 

Vauvan nälkä ei aina katso aikaa eikä paikkaa. Rintaruokinta on sallittua osassa huvipuistolaitteita, kertoo Rilla Engblom. Laitteen kyydissä imettämisen tulee olla turvallista.

– Esimerkiksi Panoraaman ja Maisemajunan kyydissä imettäminen on helppoa ja turvallista. Molemmissa voi ihailla samalla maisemia.

– Linnanmäki suhtautuu positiivisesti julki-imettämiseen. Imettäminen on luonnollista ja sitä tapahtuu myös huvipuistoissa.

Myydäänkö Linnanmäellä äidinmaidonkorvikkeita, vauvanruokia ja vaippoja? Missä on mikroaaltouuneja?

Jos vauvan eväät unohtuivat kotiin tai loppuvat kesken, saat tahtoessasi hankittua puuttuvat murkinat huvipuistosta.

– Äidinmaidonkorvikkeita ja vauvanruokia myydään Cafe & Bar Kingissä, joka sijaitsee Kingi-laitteen takana. Näitä tuotteita saa ostettua myös Cafe Vohvelitehtaasta, joka löytyy Herkkulinnasta.

Vaippoja voi ostaa keskellä huvipuistoa sijaitsevasta Shop Rolle -myymälästä.

Vauvan ateriat voi lämmittää vapaassa käytössä olevilla mikroaaltouuneilla, joita on lastenhoitohuoneissa, Lihapullabaarissa sekä Lintsiburgerissa.

– Myös muissa ravintoloissamme on mikroaaltouuneja ja niitä saa lainata lasten ruokien lämmittämiseen.

Bongattu! Pääportin lähellä sijaitsevassa Shop Caramelli -kaupassa myydään vauvanvaatteita Linnanmäki-printillä ja perheen pienimmille sopivia suloisia astioita.

 

Tämä4.jpg

Saako autolle varmasti parkkipaikan läheltä?

Linnanmäellä on vähän pysäköintitilaa, joten vilkkaina päivinä parkkipaikalla on ruuhkaa. Auton voi pysäköidä kauemmas huvipuistosta ja tulla loppumatkan esimerkiksi kävellen. Rilla Engblom suosittelee asiakkaita tulemaan mahdollisuuksien mukaan pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä.

Jos et luota onneesi vapaan ruudun nappaamisessa, harkitse uutta Lintsin Parkki & Pirssi -palvelua. Tällöin voit pysäköidä autosi Messukeskukseen, ja pääsette taksilla Linnanmäelle 13 euron menopaluuhintaan. Palvelu on saatavilla vilkkaimman kesäsesongin ajan.

Tieliikennelaki sallii, että myös pienimmät lapset voivat matkustaa taksissa turvavöitä käyttäen takapenkillä ilman turvaistuinta. Turvaistuimen käyttöä kuitenkin suositellaan.

Testi2
Kävelimme Linnanmäelle Pasilan juna-asemalta, ja matka taittui reilussa vartissa.

Saako huvipuistossa pitää oman piknikin?

Jos nautit kesäpäivistä vauvasi kanssa piknikillä, on Rilla Engblomilla sinulle hyviä uutisia:

– Linnanmäelle voi hyvin ottaa viltin ja käydä nurmikolle piknikille, kunhan muistaa siivota jälkensä.

Huvipuistossa on myös paljon penkkejä ja pöytäryhmiä, joissa voi levähtää ja syödä omia eväitä.

– Olemme rakentaneet Minimäellä sijaitsevan Cafe Hepo-Katin viereen uuden terassin, jossa on paljon pöytiä ja tuoleja. Myös siellä saa syödä omia eväitä.

Tämä6
Värikkäät terassikalusteet sopivat huvipuiston ilmeeseen.

Engblom varoittaa kuitenkin lokeista, jotka voivat siepata herkkuja asiakkaiden käsistä.

– Ravintoloiden ulkoterasseilla pystymme suojaamaan asiakkaita lokeilta erilaisilla viritelmillä. Jos ryhdyt omalle piknikille, kannattaa olla varovainen. Lokkeja on paljon ja ne voivat olla aggressiivisia. Valitettavasti emme pysty suojaamaan koko huvipuistoaluetta lokeilta.

ÄIDIN HUOMIO: Lokkiongelma näytti olevan voimakas Kieputin-laitetta vastapäätä olevan Kioski Strösselin edessä. Jouduin itse hyökkäyksen kohteeksi, kun lokki syöksyi pehmikseeni. Sain tilalle uuden jäätelön, kun kerroin myyjälle siipiveikon ehtineen nokkaista herkkua.

tfhgg
Suklaapehmikset hetkeä ennen lokin tehtailemaa yllätystä.

Mikäli kaikki menee kuten aiempina kesinä, saadaan Linnanmäellä elää loppukesä lähestulkoon ilman lokkeja.

– Lokit lähtevät joka vuosi heinäkuun lopussa pois. Sitten jää ehkä yksi, kaksi lokkia. Se on uskomatonta, enkä tiedä, mistä se voi johtua. Ehkä ne pesivät lähistöllä ja lähtevät aina samaan aikaan pois.

–  Jos on lintufobiaa, kannattaa tulla Linnanmäelle vasta heinäkuun jälkeen, Rilla Engblom naurahtaa.

Jos elät vauvavuottasi tai odotat perheenlisäystä, liity Vauvavuosi.fi:n yhteisöön Facebookissa ja Instagramissa!

© pääkuva Linnanmäki