Kirja-arvio: Vauvavuoden kiusallisimmat hetket kiteytyvät romaanissa – loistavaa vertaistukea!

Jos sinulla on vauva tai olet raskaana, ja etsit kesälukemista, lue kirja-arvio suosikkibloggaaja Karoliina Sallinen-Pentikäisen tuoreesta #vauvavuosi-romaanista ja päätä, annatko tälle viihdyttävälle kirjalle mahdollisuuden.

#vauvavuosi on suosittua Kolmistaan-perheblogia pitävän Karoliina Sallinen-Pentikäisen kirjoittama jatko-osa Tee se itse -vauva -romaanille, joka ilmestyi reilu vuosi sitten. Tarinassa pysyy kärryillä, vaikka et olisi lukenut ensimmäistä osaa.

Kaupunkilaispari Juha ja Usva ovat saaneet esikoisensa. Kirjassa kuvataan päähenkilöiden vauvavuoden kulku. Tapetille nousevat seksin puute, henkilökohtaisen hygienian pettäminen vauva-arjen tohinoissa, omien kasvatusperiaatteiden vastaisesti toimiminen, kanssavanhempien töksäyttelevät kommentit ja useat muut aiheet, jotka ovat monille vauvaperheille jopa kiusallisen tuttuja.

Kirjan rehellisyys koukuttaa. Kun kaunistelemattomuuteen yhdistetään uskottavasti rakennetut henkilöhahmot ja tarinan ahmimiseen yllyttävä rakenne, on lukukokemus mukaansatempaava ja samastuttava.

Jo Tee se itse -vauva -teoksessa kirjailijan kerrontatapa ja Sanni Kariniemen kuvitukset tuntuivat aluksi nuorisokirjamaisilta. Mielikuva karisi tarinan soljuessa koukuttavan kevyesti eteenpäin. Jatko-osassa Sallinen-Pentikäisen kerronta ja Kariniemen rentoa tunnelmaa välittävät, ihastuttavat kuvitukset ovat uskollisia ensimmäiselle osalle.

Parasta #vauvavuosi-kirjassa on, että sen lukeminen toimi vertaistukena minulle vauvan äitinä. Vielä esikoistaan odottavat saattavat ahmia romaania ristiriitaisin tuntein ja toivoa, etteivät kaikki kommellukset osu omalle kohdalle. Onneksi tarinaan on muistettu nostaa myös vauvavuoden kauniita ja lohdullisia hetkiä.

2018. #vauvavuosi. Sallinen-Pentikäinen, Karoliina. Bazar Kustannus Oy.

© pääkuva pixabay.com, kirjan kansi: Bazar Kustannus Oy.

Vauvavuosi.fi-sivusto elää myös Facebookissa ja Instagramissa! Hyppää mukaan!